Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2006 17:24 - В памет на жертвите на днешната касапница
Автор: idiot Категория: Други   
Прочетен: 4998 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Днес е Цветница. Един от най-светлите празници за нас. Днес обаче е ден, в който много малко от нас се сещат за зверската и безочлива сеч. За безчинствата, гаврата с живота, потъпкването и безсърдечното подхвърляне на младите трупове току-що разделили се с живота.

Днес е Цветница. Огледайте се: всички носят увяхващи от слънцето цветя, зверски усукани върбови клонки, по улиците се въргалят остатъци от млади и нежни стръкове. Цветя, които тепърва са щели да вкусят от сладостите на живота. Да се радват на слънцето. Да радват околните със своя аромат и красота. Да цъфнат и да родят семенца. За да можем следващата пролет отново да се насладим на тяхната тиха нежност.

НО не днес е ЦВЕТНИЦА. Празникът на ЦВЕТЯТА. Днес е идеалният ден да избием колкото може повече от тях?
- Запотена бабичка, миришеща на старческа кир, се блъска във вас "За здраве, мойто дете. Само педесе стотинки.". В кокалестите й ръце се гърчи полуувехнало върбово клонче. 
- Дебел чичко с цигара между пожълтелите пръсти, нехайно скубе листата на клонче; докато кракът му смазва цветовете на едно лале.
- сополиво цигане с усилие влачи цял сноп върбови клонки зверски оскубани от полупияния му баща снощи от градския парк. "Лелче, лелче, само двайсе стотинки лелче, за детето, лелче"
- в двора на църквата по оцветения със зелен сок от премазаните растения паваж се блъска запотена тълпа. Блъска се, вика, тихо роптае но неотклонно протяга ръце към балите клонки раздавани под вещото ръководство на няколко бабета
- следобед е. Цветната улица е осеяна с полуувехнали и премазани цветя и вейки. Нищо, утре рано сутринта служителите на Чистота ще изметат труповете. Ние ще забравим болката, която причиняваме. 

Честита Цветница. 




Гласувай:
0



1. viki02 - обрахме всички градинки
16.04.2006 18:41
Прав си за труповете, децата обраха всички градинки и ни направиха венци и букети. Опитах се да спася част от застрашените. Все пак щастието им беше безгранично, че са ни зарадвали. Целта е да се научим да забелязваме красотата , да правим жестове. А недостатъците ще ги отстраняваме с времето.
Да, кирлива баба, ама как да се изкъпеш с 60 лева пенсия. И по-добре да си купя върбова клонка за 0.50 лв., отколкото да им пускам подаяния в измършавелите протегнати ръце и да ме боли сърцето. И ако цяла година ще вярвам, че върбовата клонка ще ми носи здраве, каквото ми липсва, а самовнушението е сила, аз съм за.
И все пак, нека труповете са по-малко и по-малко обидени.
Честит празник на автора и на всички! Празника на природата е от най-истинските за мен!
цитирай
2. viki02 - САДЕТЕ ЦВЕТЯ НА ЦВЕТНИЦА
16.04.2006 18:47
Предлагам на този ден всеки да засади цветя като част от празника!! По 1 цвете от всеки българин са милиони цветя! Българина не си знае силата, затова го управляват ... хора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idiot
Категория: Други
Прочетен: 1479466
Постинги: 19
Коментари: 470
Гласове: 668
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031