Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2008 10:27 - напрет науката е слънтсе което в до6ите греи
Автор: idiot Категория: Други   
Прочетен: 6283 Коментари: 4 Гласове:
1



Бе, грей ама в последно време нещо не ме топли особено много. Абе то направо кат се замисля за образование и наука чак ледени тръпки ми полазват по гърбината. Не, че ми е първа грижа де - като за селски идиот съм си достатъчно образован. Бе то в интерес на истината както са тръгнали нещата и за даскал скоро ще бъда достатъчно образован - "Взимат за даскали и със средно"

Браос, тва си е музика за моите уши. И без това с дипломите си за висше не прокопсах, знайш ли може късмета да ми е бих хвърлен в заветното свидетество от 12-ти клас. Брей, къв ли рахатец е днес в училище. Ми да не е като едно време: то униформи, то дисциплина, че и наказания - бе с една дума простащина, дори като си спомня часовете по руски ми идва определението "геноцид".  Е, за съжаление не мога да се върна във времената, когато и аз бях ученик. ...

Дааа, то ученик, че няма пак да стана ясно ама какво ли би било ако стана даскал. Определено си има някои доста съществени предимства да си даскал в наши дни...

Ама, не ги слушайте бе! Ей, като се оплакват, че е отвратително и вие им вярвате. Глупости! Не ви ли е ясно, че бройката за учители в страната е ограничена, особено с тая ниска раждаемост и съкращения. Вие кво искате всички да разберете, че е хубаво. Ми нали всички ще поискате да станете учители после. Ще се нарои конкуренция, ще се съсипе тихата, спокойна среда на блажен и охолен живот на българския учител.

Сега, ясно е че всички знаем за безспорните предимства на учителската професия - дългата отпуска през лятото и странния работен ден през останалата част от годината. Това просто не могат да го скрият и щат не щат го признават. Ами всички онези други предимства, за които ние непосветените не знаем.

Първо, разходите за храна на българския учител са значително по-малки от разходите за храна на средностатистическия наш съгражданин. Как защо. Елементарно: при толкова много деца не можете да си представите какво количество храна остава под чиновете. Кратка обиколка под чиновете в голямото междучасие ви осигурява количества и разнообразие достатъчни са скромен пикник с дузина приятели. Ако имате щастието да преподавате на учениците след пети клас алкохолът също ви е осигурен. Естествено тук си има привилегировано съсловие: учителите по изобразително изкуство. Представяте ли си какво количество плодове и зеленчуци могат да се съберат след двудневна сесия "натюрморт" с пети, шести и седми клас в едно средно СОУ? Ами по Коледа? "Хората са вярвали, че за да бъде плодородна годината, сурвакницата трябва да е богато украсена". Чували сте тия реплики нали? И като деца винаги сте се чудили защо сурвакницата не може да прилича на ония пръчки с гирлянд, които продават ромите по централна гара. Колко наивно, нали?

Второ неизчерпаем източник на допълнителни доходи: всички мразехме учителите, които дават много контролни. Особено ненавиждах репликата "Извадете по един лист...". Както се казва обаче, "Нищо лично, просто бизнес". Всичко е проста математика: тридесет деца средно по лист и половина на всяко са 45 листа по десет класа тази седмица са 450 листа, по 30 седмици - 13500 листа. Дори след сортирането на по-меката хартия за WC нужди остава едно доволно количество хартия за вторични суровини. Невероятно нали? А, смятахте учителите за бедни!?!

Трето безплатни екскурзии: Необходимо ли е да обяснявам, че няма точка в страната, която да е недостижима за ентусиазирания учител. Просто му трябва малко въображение - трябва да отида на гости на леля в Шумен. Няма проблем: ето ти Плиска и Мадарския конник наблизо. Искам да отскоча до пазара в Димитровград - няма проблем нимфите са на помощ. Крайно време е да хвана малко тен - е, за къв откриха онова тракийско съкровище и го изпльоскаха в музея във Варна. С горните класове можеш да се отхопнеш дори до чужбина.

Четвърто: безплатни забавления. Колко хора тръпнат в очакване на поредния колумбийско-пуерторикански сериал. Какво ще стане с Розалия? Дали Аухения е бременна от Виторио? Ще се сбият ли Анхел и Хорхе за хубавата Изабелла? Къв ви е зора бе хора? То пред очите ти: и бременност, и интриги, че при повече късмет и женски бой можеш да видиш . Е, артистите са малко по-млади от обичайното, но пък
а) говорят на български
б) са също така разголени като в южноамериканска сапунка
в) няма прекъсвания за реклами
г) имате уникалната възможност да изявите актьорските си заложби в постановки тип "хепънинг"

Пето: това е единствената, уникална професия, при която когато стачкуваш клиентите ти се радват с теб. По време на поредната стачка учениците бяха просто във възторг. Не говоря за зубърите натегачи, говоря за "истинските" ученици - тези, които не могат да си напишат трите имена без да си гледат в шофьорската книжка, но пък могат сами да излокат бутилка "Флирт" вместо двата часа по английски.

Кво да му чакам повече? Започвам ускорени курсове по шльокавица за да мога да се оправя в домашните и живот и здраве за втория срок работния ми ден ще започва и завършва с дрезгавото звънене на школския звънец.



Тагове:   науката,   напрет,


Гласувай:
1



1. viki11 - Дъщеря ми не е зубър натегач, но с...
04.12.2008 10:59
Дъщеря ми не е зубър натегач, но съзнаваше, че след това тя ще има проблем с наваксването на материала, защото си учи, като нормален човек.
Да си разумен, не те прави натегач.
И стачката беше подигравка с учениците.
И още обичат учителя по английски, който отказа да стачкува и си имаха часовете при него. Обичат го, събираха подписи да им го върнат.
КОЙТО НЕ СТАЧКУВА, А УЧЕШЕ ЗАЕДНО С ТЯХ!

Стачката беше много фалшива работа. Българите са като овцете, и обичат да ги водят. И учителите ги ВОДИХА, политическите страсти и водачи. Много жалко. Нямаме будители, само професия учител....със средно образование.
Ще разчитаме на личен потенциал.
Това последното, за да завършим някак оптимистично при все истината за нещата.
:P
цитирай
2. анонимен - то принципно сме за една и съща теза
04.12.2008 12:56
Бе принципно сме за една и съща теза Вики - не стига, че не останаха учители ами се отнасяме и с малкото останали кадърни като с парцали.

идиот - ама ме домързя да се логна
цитирай
3. анонимен - Тъпо...
04.12.2008 13:05
извинявам се...
цитирай
4. viki11 - Е, браво, то много трудно да се ло...
04.12.2008 13:06
Е, браво, то много трудно да се логнеш.

Аз признавам само логнати за автори, без доказателства не приемам. Условно да приемем, че си ти.

Верно е, този учител го лишиха и от стаята му, защото не стачкува. А е невероятен. А дори искаха да го уволняват родителите. Та нали все Вики да се намеси, наложи се сред всичките ми проблеми да го защитавам. 30 родители, акция против него, а Вики обяснява, как такъв учител е абсолютна рядкост и преподава на много високо ниво.
Не пишели в тетрадките. Да, ама превеждат филми и песни. Това се казва обучение. В класната стая им създаде един малък модел на обществото - тези с 6-ци, от 5 до 3, и под 3. Сами оценяваха съученици, местят се, според оценките ,в друго общество. Задължителната справедливост. Идеал! Не само английски. Да го позлатиш.
Да, ама рискувах да ме личнуват като го защитих. И сега вече се събират подписи да им го върнат, защото госпожата следи учебника, но не го владее много.

Трябва да откриваме и пазим свестните. Ако не бях се опълчила на целия родителски колектив кой знае дали щяха да го оценят. Като че са слепи. Ми то или мислиш, как да изчукаш колежката, или колегата, или мислиш, как да си свършиш по-добре работата. Оглупели са.
:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idiot
Категория: Други
Прочетен: 1482280
Постинги: 19
Коментари: 470
Гласове: 668
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930